TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR SANAT SİNAMA VAKFI KURULUYOR

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonunun düzenlediği Türk Dünyası Sinemacılar Çalıştayında, Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı Kurulması kararlaştırıldı. 17-19 Aralık 2019 Tarihlerinde Türkiye İstanbul da düzenlenen Türk dünyası Sinemacılar çalıştayında Türk Dünyası sineması masaya yatırıldı. Yedi Türk Cumhuriyeti ve Özerk Türk Cumhuriyetlerinde Sinema Genel müdürleri, Önemli Yapımcı ve Yönetmenlerin katıldığı çalıştayda 2020 yılında İstanbul’da Türk Dünyası Sinema Vakfı kurulması kararlaştırıldı. Türk Cumhuriyetlerinden Kültür sanat insanlarının da üye olacağı vakfı Türk Dünyası Sinemasının gelişmesi, Türk Dünyası Film Festivali yapması, müşterek Filmler, diziler, belgeseller çekmesini teşvik etmesi konularında çalışma yapması kararlaştırıldı. Ayrıca Türk dünyası sinemasını teşvik amacıyla Türk Cumhuriyetleri arasında müşterek bir fon oluşturularak bu fonun Avrupa da örneği bulunan fonlar gibi Türk Dünyasının Film yapımını desteklemesi yönünde çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Çalıştayın sonunda Sonuç bildirisi yayınlanarak Vakıf senedi imzalandı.

TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR SANAT SİNAMA VAKFI KURULUYOR

TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR SANAT SİNAMA VAKFI KURULUYOR 2